Selo gori a baba se češlja

Peti i ujedno poslednji ciklus najgledanije srpske televizijske serije svih vremena "Selo gori a baba se češlja", autora Radoša Bajića, u produkciji Radio-televizije Srbije i izvršnoj produkciji Contrast studios-a, biće emitovan od 15. oktobra, subotom, na Prvom programu od 20 časova.

Ovaj veliki televizijski projekat 2016. godine obeležava i jedan veliki i veoma redak jubilej. Naime, pre 10 godina, 6. oktobra 2006. godine, na promenadi u Vrnjačkoj Banji snimljeni su prvi kadrovi serije, koja je u narednim godinama postala svojevrsni društveni fenomen i postigla do tada nezabeleženu gledanost i ogromnu popularnost u Srbiji i u celom regionu.

Uz četiri ciklusa, tj. 89 ranije snimljenih epizoda, sa petim ciklusom i 12 novih, čije je snimanje završeno u julu ove godine, Selo gori će sa 101 epizodom biti i najduža srpska televizijska serija emitovana na RTS-u.

Pored već poznate i veoma popularne ekipe glumaca, koju su predvodili Dragan Nikolić, Milorad Mandić Manda, Radoš Bajić, Ljiljana Stjepanović, Olga Odanović, Mirko Babić, Nenad Okanović, Nedeljko Bajić, Marija Petronijević, Meto Jovanovski, Suzana Mančić, Feđa Stojanović, Lazar Ristovski, Nela Mihailović, Ivan Vučković, Miroljub Trošić-Đoda, Nikola Džamić, Apostol Apostolović, Danica Todorović i mnogi drugi, u petom ciklusu serije "Selo gori a baba se češlja", u mnoštvu novih uloga, videćemo i ova imena: Jelena Gavrilović, Milena Predić, Snežana Savić, Dragan Vujić Vujke, Frano Lasić, Branko Janković, Rastko Janković, Milenko Pavlov, Jelena Mila, Saša Joksimović, Duško Premović, Dušica Novaković itd.

Reditelj i scenarista serije - Radoš Bajić. Direktor fotografije je Predrag Jočić, autor kostima Ivana Nestorović, montažer Stevan Marić, kompozitor Aleksandar Sanja Ilić, scenograf Dragan Mićanović, glavni organizator Marija Drajić, pomoćnik reditelja Ivan Zacero i izvršni producent Jelena Bajić-Jočić, Nedeljko Bajić i Predrag Jočić.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 01. apr 2020, 09:09) - anonymous [neregistrovani]

A

Da se ponovi selo gori na rts-u u ovo doba!

(subota, 15. okt 2016, 18:59) - ss [neregistrovani]

najbolja serija

praznik za oci i dusu!

(utorak, 11. okt 2016, 15:19) - anonymous [neregistrovani]

Selo Gori

Najbolja serija svih vremena!
Srdacan pozdrav iz Kumanova

(petak, 07. okt 2016, 12:40) - Slaven Stanojevic [neregistrovani]

Najbolja tv serija svih vremena

Po meni, ova serija je najbolja, ali ne samo u Srbiji, nego u celome svetu. Ni jedan dosadni tkz. film iz Holivuda ne moze da bude bolji od serije Selo gori, a baba se ceslja i filma Braca po babine linije i Selo gori, i tako... Gledam samo domace filmove i tv serije sa prostora Srbije i Hrvatske, a strani filmovi me ne zanimaju, jer nisu nista posebno. Scenario za Selo gori ne moze napisati bilo ko, to moze samo Rados Bajic !