Kulturni dnevnik

Gost Filozofskog teatra u Narodnom pozorištu bio je njegov osnivač - hrvatski filozof Srećko Horvat.

Povod srpski prevod Horvatove najnovije knjige Radikalnost ljubavi, koja polazi od teze da revolucija i ljubav imaju nešto zajedničko.

Svetske operske scene obeležile su 200 godina od premijernog izvođenja opere "Seviljski berberin". Rosinijevo remek delo izvedeno je i u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Predstavljamo knjigu "Englezi i Balkan 1837-1914" naučnu  studiju prof. dr Aleksandra Rastovića. Kristofer Vildon, umetnički direktor Rojal baleta u Londonu, stvorio je novo delo inspirisano jednim davnim skandalom i umetnošću Džona Singera Sardženta.

Legendarni "Vog" slavi 100 godina postojanja i tim povodom je u Londonu izloženo preko dve stotine najboljih fotografija po kojima je taj britanski časopis vodeći u svetu mode, kulture i savremenih trendova.

"Kreativno mentorstvo" je jedinstveni mentorski program u Srbiji koji pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj mladih lidera u kulturi i prepoznaje mentorstvo kao metod doživotnog učenja i napredovanja. Konkurs za učešće u programu otvoren je tokom februara, tim povodom gošće Kulturnog dnevnika su Dragana Jevtić i Višnja Kisić.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Nenad Krkelić

broj komentara 0 pošalji komentar