Upitnik

Ima li spasa od skupog švajcarskog franka i rešenja za više od 20.000 dužnika u Srbiji kojima su rate za stambene kredite, kao i ukupan dug bankama, preko noći enormno uvećani nakon što je švajcarska vlada odlučila da veštački ne održava kurs svoje valute?

Da li je hrvatski ili mađarski model spašavanja građana zaduženih u švajcarcima, primenljiv kod nas? Može li evru da se desi isto što i švajcarskom franku, a armiji evro dužnika u Srbiji isto što i građanima koji su kredite podigli u švajcarskoj valuti?

To su samo neka od pitanja o kojima će govoriti gosti Upitnika: prof. dr Dejan Šoškić, bivši guverner NBS, Dejan Gavrilović, predsednik Udruženja bankarskih kreditora Efektiva i prof. dr Hasam Hanić, dekan Beogradske bankarske akademije.

Iz Zagreba će se uživo uključiti Zoran Bohaček, direktor Hrvatske udruge banaka.

Autor i urednik je Olivera Jovićević.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 28. jan 2015, 11:25) - Jovan [neregistrovani]

Ustav

Postaovani
Zamolio bih Vas, neko prica o ustavu i da mi objasni, odnosno da narodu objasni neke clanove iy ustava kao sto su clan  24 Pravoo na zivot, kakvo pravo ja imam na zivot ako mi banka aktiovira hipoteku i oduyme kucu, ne mojom krivicom, vec krivicom nekoga ko ne yna da vodi svoj posao, rastom franka. Clan 25 nepovredivost fiyickog i psihickog interesa, ovakvim ponasanjem i rastom franka ja sam izlozen i psihickom i fiyickom mucenju, jer moje zdravlje se narusava strahom da ne ostanem na ulici, sto znaci da mi je uskraceno prvo na zivot i pogazen ustavni clan 23,24, 25 i jos mnogo Ustavnih clanova ove drzave. Pa iz tog razloga vas molim da neko ovom narodu protumaci ustv. I da nam kaze da li mi imamo pravo na zivot i dostojansto koje nam je naruseno smanjenjem plata i penzija a neko ima platu cak i preko 100000 dinara, pa se i javno hvali na teeleviziji. Ovakv je moje dostojansto je naruseno koje mi je zagarantovano ustavom ove drzave i pavo na zivot..

   
 


(sreda, 28. jan 2015, 01:01) - Milos [neregistrovani]

Odlicno

Svaka cast Olivera , trudili ste se maksimalno da izvučete iz gostiju sa levog krila ono što znaju a nece da kazu.

Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]