Mira Adanja Polak i Vi

Gost u studiju je direktor Agencije za lekove - dr medicine Saša Jaćović. Pitamo ga o snabdevenosti lekovima, kakva se kontrola lekova sprovodi, koliko pratimo svetske tokove i koji su najveći problemi u snabdevanju lekovima.

Tokom boravka u Sočiju, razgovarala sam sa Anatolijem Pahomovim o svemu što je urađeno u Sočiju pred Zimske olimpijske igre. Grad je potpuno rekonstruisan, a dodati su mu potpuno novi delovi. Izmenjen je do te mere da je potrebna nova razglednica Sočija. Suočen sa velikom odgovornošću, Pahomov me je primio u svom kabinetu u samom centru grada i govorio o svemu što je urađeno i šta ga sve čeka.

 

Neke specijalnosti u medicini često nemaju medijsku pažnju. Danas vam predstavljamo patologa prim. dr Radoslava Radosavljevića. Nalaz patologa je od velike važnosti za dalje pravilno lečenje pacijenta. Njegov rad se često ne vidi, ali se njegovi rezultati prezentuju prilikom svake odluke o načinu lečenja. Patolozi su često članovi najužeg lekarskog tima.

U studio dolazi Aleksandar Josipović. Naši gledaoci su ga upoznali kada sam radila emisiju iz serije "Ekskluzivno" u pariskom "Mulen Ružu", gde je bio jedan od prvih igrača poznatog ansambla. Danas već izgrađen profesionalac, dolazi u Beograd da bude Direktor odeljenja za profesionalno usavršavanje u Nacionalnoj fondaciji za igru, gde će imati svoj Master klas.

Videćete obučene delfine iz zoološkog vrta u Barseloni.

Upoznaćete Maricu Hadžibabić, vezilju, i to čuvenog veza koji se zove "rišelje" ili, kod nas - beli vez. Inače je ekonomista, ali je kod svekrve, kada se udala, videla devojačku spremu koja ju je zadivila i tako je počela da veze i daruje crkve i dobre ljude. Ova plemenita žena našem programu poklanja staru violinu koju je nekada svirao njen sin, a sada želi da je ovaj program da talentovanom detetu koje ne može da violinu kupi.

Upoznaćete najskupljeg živog slikara Rona Mjueka. Njegovu izložbu u Parizu videlo je 300 hiljada posetilaca, što je istorijski rekord od kada postoji pariska fondacija "Kartije", gde su Mjuekove slike bile izložene.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]