Čitaj mi!

TV lica: Radoslav Zelenović

Kako na adresu Kinoteke stiže pošta na kojoj samo piše Radoslav Zelenović? Kako su otkrili freske na zidu ispod grbova? Da li je tačno da je zgrada Kinoteke bila predviđena za prodavnicu firmirane garderobe? Kako izgleda kada zajedno gledaju fudbal reditelj Goran Marković, kompozitor Zoran Simjanović i on?

Početak emisije snimljen je u Uzun Mirkovoj kada su kinotečani, kako ih zove Rale Zelenović, imali priliku da vide obnovljeno zdanje Kinoteke. Nekada poplavljena zapuštena zgrada, tog dana je bila mesto na kome su se okupile zvezde eks-Ju kinematografije, političari i brojni filmski radnici.

Prilika za opušten razgovor bila je tek narednog dana na Kosmaju, gde su Rale i njegova supruga Vesna dočekali ekipu. Bila je to prilika za razgovor o slavnim ličnostima koje su bile na Kosmaju, o Liv Ulman koja je primetila da njihove mačke i psi žive zajedno zbog posebne mikroklime, o Vendersu, ali i posebno dirljiva priča o velikom prijateljstvu sa Tomislavom Karađorđevićem i o poslednjem susretu trideset sati pre njegove smrti.

Autor i voditelj je Tatjana Peternek Aleksić.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 22. jun 2011, 14:50) - anonymous [neregistrovani]

kucni prag

Odusevila me je prica o kucnom pragu i komsijama.To da ti je komsija skuplji od kuce, to se retko cuje.I,naravno,prijateljstvo koje ga vezuje za princa Tomislava govori o tome kakav covek je gost.Gledacu i reprizu.

(sreda, 22. jun 2011, 14:46) - anonymous [neregistrovani]

zelenovic

Postovani gospodine Zelenovicu,drago mi je sto se u nasoj zemlji vodi racuna o Kinoteci na taj nacin. Hvala Vam.

(utorak, 21. jun 2011, 15:56) - anonymous [neregistrovani]

divno

Hvala Raletu sto je pokazao da je kao sav normalan svet!

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]