Čitaj mi!

Pesma Evrovizije 2011

U ritmu srca u Diseldorfu

Takmičenje za 56. Pesmu Evrovizije ove godine održaće se u Diseldorfu, Nemačka, od 10. do 14 maja. Ukupno 43 izvođača, čime je izjednačen rekord po broju učesnika sa Evrovizijom 2008. u Beogradu, boriće se za prvo mesto tokom dve polufinalne večeri i u finalu 14. maja posle kojeg ćemo dobiti pobednika najvećeg muzičkog spektakla godine.

U direktnim prenosima na RTS1, RTS Satelit i RTS Digital pratićemo konkurente naše predstavnice Nine, koja se za Srbiju takmiči pesmom Kristine Kovač "Čaroban". Nina nastupa u prvom polufinalu, 10. maja u 21 čas, pod rednim brojem 6.

Nina nastupa šesta, a zajedno sa njom prvog polufinala takmiče predstavnici: Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Hrvatske, Finske, Gruzije, Grčke, Mađarske, Islanda, Litvanije, Malte, Norveške, Poljske, Portugalije, Rusije, San Marina, Švajcarske i Turske. Prve polufinalne večeri glasa se i iz Velike Britanije i Španije.

Gledaoci RTS ne mogu da glasaju iz Srbije za Ninu, zato pozivamo sve naše ljude u dijaspori da podrže Ninu i pesmu "Čaroban". Ukoliko živite van Srbije, gledajte prenos na nacionalnoj televiziji zemlje u kojoj živite i saznajte broj telefona na koji možete da glasate za Ninu i pesmu "Čaroban" kako bi sa što većim brojem glasova izborili plasman u finale 14. maja.

Nadamo se da će naša predstavnica izboriti plasman u finale i održati tradiciju dobrih nastupa predstavnika Srbije na ovom prestižnom događaju.

RTS 1, RTS Satelit i RTS Digital prenosiće i drugo polufinalno veče u četvrtak 12. maja, kao i finale "Pesme Evrovizije 2011", u subotu 14. maja, od  21 čas.

Komentator prenosa prvog polufinala i finalne večeri 14. maja je Duška Vučinić-Lučić.

U komentatorskoj kabini u Diseldorfu drugog polufinalnog dana 12. maja je Dragan Ilić.

Urednik: Dušan Šukletović.

Reditelj prenosa sve tri večeri: Nataša Mićević.

broj komentara 18 pošalji komentar
(utorak, 10. maj 2011, 22:04) - anonymous [neregistrovani]

koji ces mi

Ma ne moras da glasas, nije nikakva frka.

(utorak, 10. maj 2011, 21:10) - anonymous [neregistrovani]

Srbija

ajmo SRBIJA pozdrav iz Kumanova

(utorak, 10. maj 2011, 16:26) - whateva [neregistrovani]

O clono

Jadna Amy Whitehouse, ko ju sve kopira.
Sve najbolje Nini.

(utorak, 10. maj 2011, 16:11) - Marko [neregistrovani]

Ne moze

Ne mozes da glasas ako si iz USA. ovo je samo za Evropu... 21h po CET ili ti oko -7 USA,znaci jedno 2-4 popodne u USA EAST COAST

(utorak, 10. maj 2011, 15:59) - anonymous [neregistrovani]

Dijaspora

A sada vam je dijaspora dobra, kada vam trebaju glasovi za obicnu euroviziju! Inace samo kritikujete ljude iz dijaspore.

(utorak, 10. maj 2011, 11:19) - Dejan [neregistrovani]

FRIZIRANO

Šteta.???
Druga godina da ne gledam prenos.

(utorak, 10. maj 2011, 10:48) - anonymous [neregistrovani]

Srecno

Nina puno srece pozdrav Nemacka

(utorak, 10. maj 2011, 08:55) - anonymous [neregistrovani]

Nini treba puna podska nase dijaspore

U nasem Polufinalu glasaju samo zemlje ucesnice I polufinala plus Spanija ( TVE 2 prenosi polufinale)i Velika Britanija (BBC 3 prenosi polufinale). Samo u finala glasaju sve zemlje ucesnice .
Bilo bi dobro da dijaspora sto vise moze da glasa u Svajcarskoj, Hrvatskoj i gde nas jos ima u nekom broju poput Madjarske, Rusije, Grcke , Norveske, Velike Britanije, Islanda.
Vazan je svaki glas jer te finale tesko. Juce su ocenjivali strucni ziriji (koji daju 50 % konacne ocene) komentari sa interneta pisu je da je Nina dobro zvucala i da ce dobiti dosta poena i od zirija.

(utorak, 10. maj 2011, 05:45) - anonymous [neregistrovani]

u koliko sati pocinje glasanje

Ako takmicenje pocinje u 21h po nemackom vremenu, u koliko sati pocinje glasanje i na koje brojeve telefona moze da se glasa?
Jel' moze RTS da stavi mali baner na veb sajt tako da mi iz severne amerike (koji smo u to vreme na poslu), mozemo da glasamo? Sta treba da se upise u SMS poruku?

(utorak, 10. maj 2011, 04:18) - anonymous [neregistrovani]

Evrovizjska statistika

U nasem polufinalu sigurno prolaze Grcka, Rusija, Turska zbog ogromne dijasproe, malo manju podrsku dijaspore u ovoj grupi ce imati Albanija,Jermenija, Gruzija to znaci da je 6 mesta zauzeto , tako da ce se Srbija boriti sa Finskom, Islandom , Madjarskom , Norveskom,Poljskom i Finskom..
Najmanje poena su nam dali Turska, San Marino, kavkavske republike Gruzija, Azerbejdzan, Jermenija. A najlosiji skoro imamo sa Grckom i Rusijom u odnosu na date i primljene poene od njih.