Čitaj mi!

Upitnik

Krediti i olakšice - kajanje na rate

Zašto su stambeni krediti postali noćna mora za građane? Koje olakšice najavljuju vlada i banke? Kako je Mađarska spašavala svoje građane, šta rade Hrvati, a šta Italijani?   

To su samo neka od pitanja o kojima će govoriti gosti Upitnika:

Dr Jurij Bajec, savetnik premijera, Mirko Španović, član Izvršnog odbora "Hipo Alpe Adria banke" i Dušan Uzelac urednik sajta Kamatica.

U emisiju će se uključiti i viceguvernerka NBS Mira Erić-Jović, dopisnica RTS-a iz Rima Marinela Ražnatović, novinar Hrvatske televizije Goran Rotim, pisac iz Zagreba Vedrana Rudan kao i klijenti i predstavnici "Pireus banke" koji se spore oko promenjenih uslova kreditiranja.   

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 05. apr 2011, 20:30) - pepeljuga [neregistrovani]

svaka cast

svaka cast za emisiju,ali je ostalo prilicno gorcine u nama koji imamo kredit.LJuta sam na drzavu a ne na banku,nas pionire u stambenom zaduzivanju je ostavila na cedilu jer zakon nece vaziti retroaktivno!Osim toga kad sam uzimala kredit NBS JE ODREDILA KOLIKO MOGU DA SE ZADUZIM DA BI BANKA MOGLA DA NAPLATI KREDIT I ZASTITI BANKU,A NE I MENE OD BANKE DA MOZE DA MI UZIMA VISE OD ODREDJENOG DELA PLATE!

(ponedeljak, 04. apr 2011, 23:46) - cgnkskpb [neregistrovani]

robovlasnistvo

Konacno neko, ko ima sluha, volje i moci, da kaze. I hrabrosti pre svega. Olivera, svaka cast na emisiji, pogotovo na objavljenom pismu.
Verujem da veceras vecina ljudi koji se nalaze u ovom problemu, a deklarise se kao grupa nezadovolnih korisnika stambenih kredita piraeus banke, ima pozitivan oscecaj i posle duzeg vremena, nadu u pozitivno resenje zivotnog problema.
Hvala jos jednom, hrabrom i objektivnom stavu, koji je pokazan.

(ponedeljak, 04. apr 2011, 22:33) - Dejan V.Plana [neregistrovani]

CHF protiv EURA

Ovog trenutka gledam UPITNIK i nervira me činjenica da se klijenti banaka korisnici kredita sada žale jer onog trenutka kada su potpisivali kreditne ugovore, nisu čitali uslove već daj pare što pre može a posle ćemo da se žalimo. Ja sam isto korisnik građevinskog dugoročnog kredita kod pomenute banke već 4 godine i svaki put prilikom povišenja rate kredita zaparavo promene kamatne stope dobio sam obaveštenje zbog čega se podiže a kasnije i smanjuje kamatna stopa i rata kredita. Uvek je bio razlog vrednost euribora. Kod dotične gospodje koja je intervjuisana problem je što je uzela kredit ili promenula valutu u CHF a švajcarac ojačao u odnosu na EURo.

(ponedeljak, 04. apr 2011, 19:50) - anonymous [neregistrovani]

100/3

Dusane kralju :)

(ponedeljak, 04. apr 2011, 17:46) - Milan Filipovic [neregistrovani]

Rast duga

Zanima me da li bi predstavnici banaka bili ljubazni da objasne koje pogodnosti ce imati gradjani, ukoliko za dve godine ne budu placali niti dinar kamate i glavnice. Da li ce u tom slucaju gradjanin koji duguje u ovom trenutku recimo 30.000 evra glavnice za dve godine gugovati 36.000 evra glavnice? Postavlja se pitanje kakva je to olaksica za gradjane?

Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]