TV lica: Neuropsihijatar Časlav Hadži Nikolić, drugi deo

Posle prvog dela razgovora sa Časlavom Hadži Nikolićem koji je izazvao brojne komentare gledalaca, ovaj psihijatar i antropolog koji je proputovao svet, gledao kako šamani leče psihijatrijske probleme, pronašao u Peruu jedan grad i ostao upisan je u registar nalazača Instituta za kulturu ove zemlje, ovih dana odlazi ponovo u Nigeriju gde će biti održana ceremonija na kojoj će postati počasni poglavica u jednom plemenu.

Inserti iz filmova koje je zabeležio na putovanjima koje su gledaoci imali priliku da vide u prvom delu razgovora, biće upotpunjeni snimcima obrednih rituala na Andima u kojima je učestvovao sa suprugom i intervjuom snimljenim u Valjevu.

U slikovitom ambijentu porodične kuće u kojoj je sniman film Šešir profesora Vujića govoriće o teškim situacijama na putovanjima, o strahovima, nostalgiji, mirisu lipa u Valjevu i porodici koja je u svakoj sredini i kulturi najvažnija, kao i to da je život vredan do poslednjeg trenutka, do poslednjeg daha...

Autor: Tanja Peternek Aleksić

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 08. dec 2015, 10:04) - cupko [neregistrovani]

dok je super

Caslav je psiholog,pustolov,pisac,proputovao je mnoga egzoticna mesta, i sto je najvaznije dobar je covek,sto bi se reklo po naski, dusa od coveka.Hvala nas nigerijski druze,volimo te i postujemo sa zeljom da jos puno putujes,jer znamo da uzivas u tome.

(utorak, 17. nov 2015, 11:42) - Stevanovic Stojan [neregistrovani]

savet

Uzivao sam slusajuci drugi deo razgovora sa ovim pre svega neobicnim, a profesionalno potkovanim covekom kome je svaki dan izazov.Ne mogu da se nacudim da nisam nikada cuo za njega, a jos mi je draze sto ipak nisam ostao uskracen da vidim da oko nas zive ovakvi ljudi.Veliko mi je zadovoljstvo jer saveti ovakvog strucnjaka su svima dobrodosli.U zemlji u kojoj su rijaliti zvezde postavljene na pijedestal,nama koji se trudimo da zivimo kao sav normalan svet mnogo znaci da cujemo da smo ostali normalni uprkos svemu.Mnogi moji prijatelji su gledali i slusali ovu emisiju i u njoj pronasli otklon od sunda koji nas udara sa svih strana. Hvala RTSu na tome sto ima sluha i uverenja da treba praviti program za ovaj pristojan svet kome se na drugim televizijskim programima nude sadrzaji koji ponizavaju normalan svet.

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]