TV lica: Neuropsihijatar Časlav Hadži Nikolić

Časlav Hadži Nikolić je psihijatar koji je ukrštajući znanja stečena u različitim kulturama video mnogo i napisao knjigu "Kada se vidi ono što se ne vidi".

Spačekom koga je u jednom komadu držala samo farba stigao je Indiju, u Kini je učio akupunkturu pre više od tri decenije, u Nigeriji je dobio titulu poglavice, u Amazoniji se družio sa šamanima učeći kako oni hiljadama godina leče psihičke probleme u plemenima, pronašao je drevni grad kome su on i njegovi saputnici dali ime Sobre Amija i upisan je na listu nalazača u Institutu za kulturu Perua.

Široj publici je poznat kao psihijatar koji je pratio i pomagao učesnicima Survajvera, a na pitanje da li je psihijatar, antropolog ili avanturista odgovara da će morati da pita svog psihijatra.

Nerado pristaje na intervjue, pa je i za ovaj razgovor bilo potrebno malo vremena i ubeđivanja, ali kad u Srbiji neuropsihijatar koji je prošao ceo svet i video ono što se ne vidi tvrdi da život ima smisao pod svim okolnostima, da ga treba živeti do poslednjeg trenutka, do poslednjeg daha, onda njegova priča može da bude terapija.

Autor: Tanja Peternek Aleksić.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 02. nov 2015, 01:38) - anonymous [neregistrovani]

Zavod Savska 23

Samo onaj ko je upoznao Carlija I radio sa njim zna koliko je veliki covek. Svaka cast majstore

(nedelja, 18. okt 2015, 18:49) - snežana [neregistrovani]

:)

Kao i uvek odličan izbog gosta.... hvala što sto dovodite ljude od kojih imamo šta da čujemo i naučimo...bilo bi divno kada bi bilo više ovakvih emislija... možda bi gosp.Hadži Nikoić pristao na snimanje serijala na temu koju je načeo u vašoj emisiji...mislim da je vrlo interesanta zato što veći broj ljudi u Srbiji jednostavno hoda kao zombi... a pri tom ne može i ne ume da nađe svog "starca"...

(subota, 17. okt 2015, 18:07) - Nina [neregistrovani]

sjajno

Kako divan intervju. Koliko je bogat ovaj covek! U duhovnom i intelektualnom smislu! Divno!

(četvrtak, 08. okt 2015, 00:43) - milana [neregistrovani]

Više ovakvih emisija

Imam 21. godinu i to je bitno da napomenem jer danas nam se serviraju neke odvratne emisije pod izgovorom kako to mladi vole gledati neki ne.Ovu emisiju sam pogledala i osjećala sam se srećnom jer sam nesto naučila.Volim ovakve emisije sjajne su za mlade ljude koje izgrađuju svoj stav i svoj život.Tanja savršeno radite svoj posao samo tako nastavite.Pozdrav!

(utorak, 06. okt 2015, 12:25) - Mira [neregistrovani]

divna emisija

Divna emisija, divan gost, uzivala sam u svakom trenutku,prosto je proletela. Jedva cekam nastavak jer Caslav Hadzi Nikolic stvarno ima sta da kaze...Uzbudljivo, pametno, a tako jednostavno, hvala na divnoj prilici da upoznamo ovog coveka.

(ponedeljak, 05. okt 2015, 15:50) - anonymous [neregistrovani]

bravo

Jedva cekam nastavak jer ovako uzbudljivo kazivanje nisam odavno video.Fantastican covek koji ima biografiju za nekoliko zivota.Proletela mi je emisija i gledao sam je ponovo na sajtu. Neverovatno mi je da o Caslavu Hadzi Nikolicu nisam nista cuo ni procitao pre ove emisije.Hvala RTS u i Tanji sto nam predstavlja prave licnosti.

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]