Da Možda Ne

Tragični čin terorističkog nasilja u Parizu, ekstremnih muslimana-ratnika prema novinarima- satiričarima, oživela je debate o verskoj toleranciji i granicama slobode izražavanja.

Osuda ubistava je jednodušna, a motivi i posledice su još uvek nejasni. Da li je na pomolu globalni sukob civilizacija i da li ćemo promeniti dosadašnje razumevanje slobode govora? Kakav je odgovor verskih zajednica? Šta je to što vređa vernike, gde je granica verske tolerancije, a gde slobode izražavanja?

U studiju će govoriti predstavnici tradicionalnih crkava:

Episkop bački dr Irinej, Nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, Rabin Isak Asiel i Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić

U nastavku emisije - o satiričarima u Srbiji.

Da li su pariski pucnji ekstremista otvorili rane i njihovim kolegama širom sveta, pa i u Srbiji? Da li će taj teroristički čin otupeti oštricu kritike i ograničiti slobodu izražavanja? Kakva je sudbina satiričara i ko ograničava njihovu slobodu?

Govore: Zoran Kesić, TV autor, Marko Somborac, crtač stripova

Naš heroj ove nedelje je Aleksa Žiković.

Autor i urednik: Olivera Kovačević.

 

 

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 18. jan 2015, 18:10) - anonymous [neregistrovani]

nemogucnost gledanja

Postovani,

nisam u mogucnosti da gledam nista od emisija odlozeno, tj ili su vido zapisi u nekom formatu koji se ne ocitivaju ili postoji neki drugi problem.

Da li mozete da posavetujete kako da odgledam emisiju odlozeno a bez problema.

Hvala,
Sandra

(subota, 17. jan 2015, 22:01) - neverniik [neregistrovani]

molba

Episkop bački dr Irinej, Nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, Rabin Isak Asiel i Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić , i ako sam ne vernik, volim da cujem i slusam predanja mudrih ljudi, sto vise da toga ima na rts 1, mada bolje 2, pa da obradite u serijalu pojednie glavne teme, hvala i prijatno

(subota, 17. jan 2015, 13:26) - Saša [neregistrovani]

Međusobne posete verskih predstavnika

Odlična emisija .Vidi se da su verski predstavnici na nivou svoje službe. U cilju promovisanja mira, tolerancije, nauka duhovnog trebali bi da snimite i kad se posećuju i govore jedni drugima u gostima i kada je povod miroljubive prirode.

(petak, 16. jan 2015, 16:57) - vesna [neregistrovani]

bravo

Odlična emisija , Olivera je dobro vodila a crkveni oci su nas lepo podučili dokle smemo a Kesić nas nasmejao;
Pozdrav i još mnogo ovakvih emisija!

(petak, 16. jan 2015, 02:10) - ☺ [neregistrovani]

"To je sujeverje! Vrati se"

Iz drugog gledanja, još bolja emisija!
Svaka čast!

(četvrtak, 15. jan 2015, 13:51) - :-| [neregistrovani]

Jednaka prava i odgovornosti za sve


Ovo je nesumnjivo bio teroristički napad ali je jedan od najvećih problema što javne i društveno odgovorne ličnosti jasno ne ističu da su npr. i ubistva preko 70 maloljetnika u Norveškoj takođe teroristički napad, nego se nalaze izgovori da je on bio bolestan, kao da se takav izgovor nebi mogao naći i za teroriste koji su ubili pripadnike francuskog sataričnog lista i koji su rođeni i odrasli u Parizu , tako da je očigledno da ne postoji jasna i univerzalno prihvaćena definicija terorizma a jasno nam da su osnova slobodnih i pravno uređenih društava zakoni koji važe sa sve, i zato se barem mi koji živimo u slobodnijim i demokratskim zemljama moramo prema svima odnositi na jednak način,

(četvrtak, 15. jan 2015, 12:55) - anonymous [neregistrovani]

Dragan

Sjajno. To je nacionalna televizija u Srbiji. Jedva cekam emisiju. Hvala!