MMF ante portas

Dodatno stezanje kaiša - neminovnost.

Ovde možete pročitati kraću, tekstualnu verziju emisije Oko

U Beogradu danas počinju novi razgovori delegacije Srbije i MMF o aranžmanu iz predostrožnosti koji bi se sklopio nakon formiranja vlade. Ovi razgovori su "priprema terena" za mere koje će MMF tražiti od Srbije kako bi nam zauzvrat odobrio kredit. Tim aranžmanom Srbija bi trebalo da dobije kredibilitet u svetskim finansijskim krugovima.
A šta dobijaju građani Srbije? Hoće li biti dodatnog stezanja kaiša? Ima li prostora za to?

O tim i drugim pitanjima, u Oku ekonomije razgovaraju ministar finansija Lazar Krstić, direktorka Centra za visoke ekonomske studije Kori Udovički i član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov.

Emisiju vodi: Vesna Damjanić Branković.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 01. mar 2014, 17:42) - Zemunac 1974 [neregistrovani]

jelisavetamila@gmail.com

Pazljivo sam pogledao emisiju I procitao komentare.Iz datog se ocigledno vidi da smo blizi Grckom scenariju nego lepsoj prici.Moje je misljenje da cemo ostati bez svega znacajnog I tek onda doziveti prosvetljenje kad bude kasno,na tome se zahvaljujem politicarima I javnim I drzavnim preduzecima jer su meni I mojoj deci prokocali buducnost.

(četvrtak, 27. feb 2014, 03:16) - Petar Segedinac [neregistrovani]

Bas je tako

Rece Gdja Udovicki na Zapadu ima kredita po 0%, bas sam se lepo nasmejao.

(četvrtak, 27. feb 2014, 00:57) - buba [neregistrovani]

nismo mi madjarska

Mi imamo neodoljivu potrebu da se poredimo sa ovima I onima, a po pravilu sa onima koji su mnooogo ispred nas. Sad kad kazem ispred nas, mnogo ljudi ce da se seti I ovog I onog argumenta protiv toga (npr malopre u komentarima spomenuta Madjarska. Ja sam medjutim dugogodinji sportista, dzaba sto ja sebe pred ogledalom busam u grudi rezultati, brojke na semaforu nas najbolje stave na mesto. U Srbiji ako se bilo ko malo samo drzne da agresivnije govori o smanjivanju javnog sektora, drzavnog aparata I drugih nepopularnih mera taj ce naici na javnu golgotu, jer je u Srbiji vec lose. O primeni istih I da ne govorim. MMF niko ne voli ovde, ali bez njihovih para budite sigurni ni ovo sto jeste trenutno lose nebi bilo, bilo bi jos gore. MMF nije nas izbor, on se ne postavlja kao pitanje, mi smo priliku da ne uzimamo novac od njih propustili pre ako sam dobro shvatila 8 milijardi evra vec. Mozemo da necemo, al tek kad isplatimo ovo sto imamo. Zemlja ne radi, tesko je I nece biti skorog kraja ovim mukama. Bilo bi dobro kada bi bar sacuvali neke moralne norme, te da se pred korupcijom I nepotizmom bar ne zatvaraju oci. Jer tesko je svakako, ali moralni kodeks je nesto licno I po tome smo uzor svojoj deci.

(sreda, 26. feb 2014, 20:58) - ekonomista [neregistrovani]

Krstic razlozno;

Odlicni gosti i odlicna objasnjenja stanja u srpskim finansijama; Ostaje da se vidi koje jos mere valja primeniti
da se smanji budzetski deficit.

Trebalo je da Srbija stigne do dna Evrope da bi kada su sve kase postale prazne krenuli u borbu protiv tih istih koji su ih opljackali. Nepotrebno dugo, sto se NEpravedno obija narodu o glavu;

Ovde Vucic moze da se osloni na Krsticevu dobronamernost sto NE vazi i za njega; Da nije drzava opljackana do dna, ne bi Vucic krenuo u borbu protiv korupcije ..on bi i dalje terao kao i do skoro;

I nas ocajni preskupi politicki sistem kao i skupstina gde vise od trecine sedi i cuti, znaci nista NE doprinosi, opterecuju budzet.

(sreda, 26. feb 2014, 15:13) - anonymous [neregistrovani]

jojo

Treba li i bogati da stegnu kaiš ili samo sirotinja?

(sreda, 26. feb 2014, 14:18) - anonymous [neregistrovani]

zanima me

odakle nam pare da to otplatimo? imamo ih skrivene negde da ne znamo?

(sreda, 26. feb 2014, 13:08) - "B" [neregistrovani]

Pitanje za Krstica:

Sta je to sto je Madjarska uradila sa dugovima/zajmovima a sta to mi ne mozemo da uradimo i zasto?

(sreda, 26. feb 2014, 13:06) - "B" [neregistrovani]

Madjarska

je pre vremena otplatila sve svoje dugove (?) i pozajmice te najljubaznije zamolila MFF da napusti zemlju zatvorivsi im kancelaruju u Budimpesti-a mi ???

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]