Čitaj mi!

SAT

Počelo licenciranje instruktora vožnje

Ovih dana počelo je licenciranje vozača instruktora. Na koji način će sticati licencu, šta je potrebno od dokumenata i da li će biti provere znanja, o tome detaljno govori emisija SAT.

Saznaćete i kako su novinari iz 15 zemalja, na testu organizovanom u Srbiji, izabrali automobil godine - Autobest 2013. i koji je to model.

Ekipa SAT-a posetila je novo i po mnogo čemu atraktivno skijalište Crni vrh kod Bora. Upoznaćete audi „RS7" i videti prvu vožnju nove škode „oktavija".

Repriza emisije je ponedeljkom na Drugom programu, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 11 pošalji komentar
(nedelja, 03. feb 2013, 18:02) - malisa [neregistrovani]

kazne

Slažem se sa gosp.Markom u veza kažnjavanja na putu Kljajicevo-Sivac pošto sam imao tih problema na istom mestu.Interesuje me baš daljina postavljana radara od izlaska iz krivini.ako šaljete odgovore adresa je malisa63.v@gmail.com Hvala

(nedelja, 03. feb 2013, 10:09) - Jovanov Dusan [neregistrovani]

Kruzni tok saobracaja

Da li sam u pravu ako tvrdim da "Zakon o bezb. saobr. ..." nije regulisao prvenstvo unutar kruznog toka, izmedju vozila koja se krecu unutrasnjom (levom) i spoljasnjom (desnom) trakom? Konkretno, vozilo u kruznom toku u levoj traci namerava da se iskljuci iz kruznog toka presecajuci desnu saobracajnu traku, sa ili bez zmigavca, ne obaziruci se na vozilo koje se krece desnom saobracajnom trakom i koje produzava kretanje. Ovo je gotovo iskljuciv razlog sudara u kruznom toku! Saobracajna poliocija ne zna odgovor! Instruktori ne znaju odgovor! Sudovi presudjuju, ali na osnovu cega?! Oglasite se. dj

(nedelja, 03. feb 2013, 10:03) - Sasa [neregistrovani]

Vozila sa kosova

Imam problem sa vozilom koje je registrovano na KM tablice porez koji smo placali bio je 2% a sad je 20%, kako je to moguce da se vrati na dva posto posto mi treba da platim od 46000 do 50000 dinara porez da bi nekom prodao auto, da li ima neki broj na koji mogu nekog da pozovem i da popricam o ovom problemu?

(nedelja, 03. feb 2013, 09:08) - Marko [neregistrovani]

kazne

Da li je zakonom regulisano do koje se daljine od izlaska iz krivine kontroliše brzina u njoj,jer na putu Kljajicevo-Sivac kontrola stoji udaljena oko 100m a znamo da na izlasku iz krivine brzina se povećava pošto je tu prav put.Krivina jeste dupla i opasna sa dosta nesreća i zato treba da kontrolišu brzinu u njoj, a ne kad je auto izašao iz nje.

(četvrtak, 31. jan 2013, 17:09) - anonymous [neregistrovani]

cena

gde je to obuka 150-300 evra, mozda u BiH i nigde drugo. Ne postoji zemlja gde je obuka za vozace besplatna, taj ko je to rekao debelo je slagao

(četvrtak, 31. jan 2013, 17:09) - anonymous [neregistrovani]

cena

nije normalno da se trazi 1000 a i ne trazi se 1000 vec nesto manje od 700 sto je jeftinije nego u Hrvatsokj a nije mnogo drugacije od drugih nam zemalja koje su uvele moderniju obuku.

(sreda, 30. jan 2013, 22:40) - student [neregistrovani]

cena

Jel normalno da se traži skoro 1000 eura za vozaču obuku? U većini zemalja razvijenog sveta, za koje ja znam je besplatna, a u susedstvu se cena kreće od 150 do 300 eura.

(utorak, 29. jan 2013, 20:03) - saob. ing. [neregistrovani]

lapsus

"kupe limuzina je opremljena cetvorocilindarskim V8 benzincem..."

(ponedeljak, 28. jan 2013, 15:01) - milos [neregistrovani]

misljenje osobe s invaliditetom.

Pozdrav Mirku Avrilovicu od invalida Milosa iz Pozege. Svih ovih 20 godina pratim sat,to mi je cast i zadovoljstvo u zivotu. Koristim elektro motorna kolica,vozeci svaki dan prelazim 15 kilometara u saobracaju.Predlazem Fijat Automobili Srbija da osnuju proizvodnju Automobil za invalide. Predlazem vama da osmislite jedno prosecno druzenje(osoba s invaliditetom vozaci i ucesnici u saobracaju),to mislim da bude prakticno i kroz posebne radnje,druzenje .

(ponedeljak, 28. jan 2013, 01:35) - Nemanja [neregistrovani]

Podrska

Postovani,Gospodine Alvirovicu,cenim vas trud i rad oko bezbednosti u saobracaju ali sta da se radi kada bahati policajci zaustave npr,vozaca skutera a jos je policajac pod dejstvom alkohola i zeli da se tuce?

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 30 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]