Čitaj mi!

Kad mašinci mere koalicije

Budućnost glasanja, krasnopis i logične koalicije.

U ovom izdanju Oko magazina pitamo se kako će izgledati glasačka budućnost. Da li bi elektronsko glasanje povećalo ili smanjilo broj glasova, da li je u pitanju jeftiniji proces, i koliko je po tom pitanju važno međusobno poverenje političara.

U kampanji pred đurđevdanske izbore čini se da je svaka koalicija u Srbiji nemoguća, ako je suditi po onom što političari govore. Ali kada obratite pažnju na ono što nude, čini se da svi nude isto, pa, skoro isto. Istraživali smo kako bi izgledale partijske koalicije kada bi se sastavljale od partijskih programa.

Posetili smo školu kaligrafije, umetnosti lepog pisanja. Da li se može živeti od lepe reči, ko su ljudi koji se danas bave kaligrafijom i kako se postaje majstor krasnopisa.

Predstavljamo vam mladu kompozitorku iz Beograda, o kojoj Evropa zna mnogo više nego mi.

Maraton ne trče samo zaluđenici, profesionalci i atletičari iz Afrike. Prosečan maratonac u Srbiji ima 36 godina, a maratonka 40. U maratonu nije bitno pobediti protivnika, ali je važno pobediti sebe samog. U večerašnjoj emisiji pogledajte zašto je tako.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 20. apr 2012, 02:32) - Obrad [neregistrovani]

OkO

Mislim da je srpski narod umoran od ratova i promena. Jednostavno treba uskladiti odredjene principe sa normom i mentalitetom naroda da bi se izvagala prava buducnost za Srbiju! ;)

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]