Čitaj mi!

Rata umesto kirije

Uz najavu da će 2012. biti godina krize, pojačane štednje, čak i godina beba, pre nekoliko dana saznali smo da će biti i godina za kupovinu stanova!

Onaj ko u to veruje odmah se raspitao o novim uslovima za subvencionisane stambene kredite, prikupio potrebna dokumenta, nabavio 5 procenata za učešće i počeo da bira stan. Koliko je takvih u Srbiji?

Da li je Uredba Vlade koja pojednostavljuje uslove za dobijanje kredita ohrabrenje svima koji godinama, ili decenijama, plaćaju kiriju? Jesu li zaista podstanari širom Srbije pohrlili u banke?

Ekonomisti, pak, upozoravaju da su troškovi kredita uvek veći od onog na koji najpre računate. Da li korisnici kredita znaju šta ih čeka tokom čitave otplate? Ko je hrabar da iskoristi 2012. i da se konačno skući?

Gosti Oka su Aleksandra Damnjanović, pomoćnik Ministarstva životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje, Dušan Uzelac, urednik portala Kamatica i Goran Milovanović, podstanar, član Udruženja podstanara "Velegrad".

Emisiju vodi Nada Vasiljević.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 04. feb 2012, 04:43) - anonymous [neregistrovani]

Zivot Srba

Ma bolje je rata nego kirija, u tome ste potpuno upravu. Samo postoji jedan problem, sto nemam posao da bi podigao kredit. Trarizm ga vec 10 meseci. Tako da kirija je jedini izbor bar za nas skromne ljude...

(petak, 20. jan 2012, 18:34) - anonymous [neregistrovani]

@anym

"Znam da je ovo izborna godina i zato ne bih iskusavao sudbinu.Pa da mi posle nova vlast kaze to vise ne vazi ili da mi stara ako i dalje bude vlast kaze nesto kao pa nismo racunali na ovakvu ekonomsku krizu u Evropi."

(četvrtak, 19. jan 2012, 22:33) - anonymous [neregistrovani]

ah da

Cim podignem onih 1000 evra od akcija (taman toliko mi fali) trcim da uplatim ucesce.

(četvrtak, 19. jan 2012, 22:12) - anonymous [neregistrovani]

???

Znam da je ovo izborna godina i zato ne bih iskusavao sudbinu.Pa da mi posle nova vlast kaze to vise ne vazi ili da mi stara ako i dalje bude vlast kaze nesto kao pa nismo racunali na ovakvu ekonomsku krizu u Evropi.

(četvrtak, 19. jan 2012, 22:03) - anonymous [neregistrovani]

sledeca ???

a sta je sa proslom godinom ? kao da ona nije bila godina krize.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]