Ауторско вече Милана Михајловића, 2. део

Хор и Симфонијски оркестар Радио-телевизије Србије, под управом маестра Бојана Суђића, приредио је концерт под називом Aуторско вече Милана Михајловића. Са ансамблом су наступили пијаниста Александар Сердар и флаутиста Љубиша Јовановић.

Милан Михајловић је дипломирао дириговање и композицију на Музичкој академији у Београду, где је и наставио школовање из области композиције. Од 1975. до 2010. године радио је као педагог на тој високошколској установи, на Катедрама за композицију и оркестрацију.

Михајловић је један од оснивача Ансамбла за савремену музику, али и фестивала Међународна трибина композитора, чији је директор био до 2002. године. Овај реномирани уметник био је председник Удружења композитора Србије и члан Управног одбора СОКОЈ-а.

Ауторско вече Милана Михајловића завршено је композицијом Мементо за симфонијски оркестар. Компоновано је 1993. године као поруџбина Београдских музичких свечаности, а посвећено је успомени на композитора Василија Мокрањца, великог српског симфоничара. Мементо је 1994. године награђен нашим највећим признањем у области уметничке музике, наградом Стеван Мокрањац.

реприза 21. септембар у 05:10, 11:10 и 17:10

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се