Оптимизам као дијагноза - Вадим Рјепин у Београду

Када се први пут појавио на сцени Коларчеве задужбине, било је јасно да је Вадим Рјепин вансеријски музичар, виолиниста. И тај утисак се потврђивао и јачао приликом сваког следећег гостовања у Београду.

Поседује спектакуларну технику, непогрешиву сигурност и природан виртуозитет без маниризма и претеривања. Његов тон зрачи лепоту, топлину, снагу, а заправо све то извире из унутрашњег осећаја за музику и јединственог осећаја за стил. Његове техничке могућности су у служби композитора, али уз поштовање паритуре обавезно следи лични печат и страсна посвећеност.

Током последњег наступа у Београду, био је гост Београдске филхармоније са којом је у оквиру циклуса „Bizzarte" извео Концерт за виолину и оркестар савременог шкотског композитора Џејмса Макмилана, а за РТС је осим о том делу, говорио и о свом односу према инструменту, одрастању уз виолину, свом професору Захару Брону, такмичењима, узбудљивој каријери и како се у њу уклапа љубав и успешна каријера супруге Светлане Захарове, примбалерине Баљшог театра.

Аутор емисије: Марина Николић

реприза 11. април у 04:03, 10:03 и 16:03 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво