Еко-перспективе: Др Ана Младеновић

Главна јунакиња емисије "Науком кроз живот" је млада научница, геофизичар, др Ана Младеновић, која је у свом раду објединила неколико научних дисциплина: геологију, спелеологију и сеизмологију.

Ова изузетна жена је права визионарка која шири видике, спознаје нова открића и уме да дешифрује шта нам земља из своје утробе "поручује".
Посвећеност научном раду и истраживању захтева много знања, изузетну посвећеност, ум и амбицију да се упустиш у највеће изазове. Све је то уткано у лик и дело доктора наука Ане Младеновић са Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду. Анина љубав према геологији почела је још у раној младости у Петници, када је слушајући једну студенткињу одлучила да је тектоника плоча баш оно што жели да истражује.
Са др Младеновић смо разговарали о томе како настају земљотреси, шта је специфично за територију Србије, зашто је важно да знамо како да реагујемо када запрети опасност. Ана нам је открила на који начин истражујући јаме и пећине проучава земљотресе. Сазнали смо на којим пројектима тренутно ради и колико је динамичан и узбудљив живот са науком и за науку.
Уредник емисије је Наташа Нешковић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара