Читај ми!

РТС Лаб специјал: Границе људских могућности

Границе људских могућности кроз историју константно су се померале. Спортисти данашњице спремни су на немогуће.

Kако би се спортиста из прошлог века снашао у обући данашњице? Да ли ће неко на овој планети икада истрчати 100 метара за мање од 9 секунди и оборити рекорд Јусеина Болта стар 13 година, питали смо Невена Ранића, тренера АK "Црвена звезда".

О претерано интензивним тренинзима, телемедицини, суплементацији, али и допингу разговарали смо са др мед. Сањом Мирковић са Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду и др мед. Тамаром Гавриловић из Завода за спорт и медицину спорта.

Захваљујући триатлонцу Дејану Љушићу, причом и сликом водимо вас на Ајрон мен Kалмар триатлон који се одржава у Шведској.

Kако се психички за трке припрема припадник Специјалне антитерористичке јединице и "челични човек" који током једног ултрамаратона истрчи и до 600 километара?

Kоје су границе могућности тада на испиту и где проналази мотивацију у најтежим деловима трке? Одговоре на ова питање добићете од Јовице Спајића.

Колико важну карику у ланцу постизања врхунских спортских резултата представља дијагностика објашњава проф. др Немања Ћопић, руководилац научно-истраживачке лабораторије Факултета за спорт Универзитета "Унион - Никола Тесла".

Шта је апликација "Спортико" и како функционише. Револуцију у процесу спортске дијагностике представиће Душко Ерић, инжењер електротехнике и програмер.

Аутор емисије је Јована Ћирковић. Уреднице емисије су Милена Вујовић и Марија Цвијић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво