Читај ми!

РТС Лаб: Шта истражују истраживачи?

Човек одавно сања да освоји свемир и „дотакне звезде“, а чињеница је да још није довољно упознао ни сопствену планету. Чиме се занимају научници у 21. веку? Шта истражују истраживачи?

Најзначајнија истраживачка институција на територији Србије, па и у региону, је Институт за нуклеарна истаживања "Винча". Гошћа РТС Лаба је директорка института, проф. др. Снежана Пајовић. Овај реномирани институт отворио је врата своје две лабораторије за екипу РТС Лаба.

О сарадњи са Институтом „Винча" и актуелним истраживањима говори доктор Дмитриј Камањин, руководилац Одељења за међународну сарадњу Института за нуклеарна истраживања у Дубни.

Захваљујући програму „ИТ макес Сајенс" у Француску ће путовати 12 наших стипендиста. Са детаљима ће нас упознати француски аташе за научну и универзитетску сарадњу Амбасаде Француске у Србији, Франсоа-Гзавије Кованди.

Један од путника биће и доктор Милош Ђорђевић, виши научни сарадник на Институту „Винча". У РТС Лабу говориће о истраживачкој посвећености, о пројекту на Институту у Бордоу, раду у ЦЕРН-у.

Емисију су водили Јована Ћирковић и Виктор Маневић.
Уредник емисије је Мирјана Николић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара