Читај ми!

РТС Лаб: Колаж 3

Даровите појединце одликује натпросечна способност, креативност и посвећеност.

Истраживање америчког психолога Луиса Терманa, давне 1921. године, утврдило је да само један посто популације представљају даровити појединци који су за 10 до 30 посто успешнији од осталих. Како препознати даровито дете?

Успех спортских шампиона не почива само на таленту, већ и на упорности и вежбању. Неуронаука разоткрива која област мозга је задужена за учење и усвајање моторних вештина неопходних за бављење спортом. Сазнајте више...

Због свог научног, едукативног и васпитног значаја, шах се у многим земљама изучава као школски предмет. Како се постаје шаховски велемајстор?

Да ли је лепота објективна или субјективна категорија? Одговор на то покушава да пронађе неуроестетика - релативно нова област, за чији је нагли развој заслужно усавршавање техника снимања рада мозга. Досадашња истраживања у овој области откривају да се иза естетских искустава налазе сложени мождани процеси повезани са перцепцијом, памћењем, разумевањем и осећањима.

У току трудноће, ниво хормона и активност мозга код жена се мења. Ипак, и мозак будућих очева трпи промене, спремајући мушкарца за улогу родитеља.

Емисију су водиле Јована Арсић и Сара Ђорђевић

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара