Кућа науке Фармацеутски факултет

Први предлог да се при Великој школи у Београду отвори Фармацеутски одсек дало је Апотекарско друштво још 1896. године. У то време фармацеутски кадар у Србији, школовао се у Бечу, Пешти, Прагу и Грацу.

Међутим од тог предлога, морало је да прође више од четрдесет година да би се стекли услови за отварањем Фармацеутског одсека на Медицинском факултету. Било је то на дан Медицинског факултета 24. октобра 1939. године, у условима када је у Европи већ почео Други светски рат. Редовна настава за првих 129 студената Фармацеутског одсека започела је одмах, већ 26. октобра 1939. године...

Други светки рат убрзо прекида рад на фармацеутском одсеку, међутим по завршетку рата 7. септембра 1945. године Савет фармацеутског одсека је донео одлуку да се фармација издвоји од Медицинског факултета и да се формира самосталан Фармацеутски факултет.

Историја бележи да је развој Фармацеутксог факултета пратио развој државе у целини. Потребе за унапређењем наставе у новим модерним просторијама постале су више него неопходне, да би после бројних перипетија, напокон била отворена, 31. маја 1991. године нова зграда Фармацеутског факултета, у којој је настава започела 1. октобра 1991. године. Од тада се интензивно, поред развоја одсека, катедри и наставе, на факултеу одвија и врло активан и иновативан научно-истраживачки рад, који остварује и велика признања у свету.

У емисији учествују: проф др Зорица Вујић, декан; проф. др Нада Ковачевић, проректор за наставу БУ; проф др Катарина Николић; проф др Мирослав Савић; проф. др Снежана Савић; доц. др Јелена Ђуриш; проф. Душанка Крајновић и доц др Драгана Лакић.
Уредница и сценаристкиња је Оливера Косић, консултаткиња проф. др Драгица Минић, водитељка Драгана Даничић, редитељка Милица Митровић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво