Приче из природе биљке из леденог доба

У овој епизоди серијала "Прича из природе" истраживач Михајло Миша Станковић и новинарка Мила Ђого повешће нас траговима далеке прошлости, чак у ледено доба.

На почетку тог невероватног путовања сазнаћемо како је у ствари настала Засавица, простор Специјалног резервата природе где су снимљене све епизоде овог серијала. Засавица је један од ретких преосталих тресетно мочварних комплекса и захваљујући томе овде су опстале неке глацијалне реликтне врсте. Потичу још из леденог доба, преживеле су различите периоде и промене, а данас добро скривене и само стручном оку доступне живе свој живот на тресетном тлу овог подручја.
Наоружани великим стрпљењем Мила и Миша повешће нас у потрагу за мочварном копривом, наоко нежном и тананом биљком, али јаког корена, која је захваљујући томе преживела ледено доба и опстала до данас.
Упркос мноштву негостољубивих мочварних инсеката Миша и Мила успеће да оку гледаоца представе невероватну Зуку и Срчка, као и Барску Иву, врсте које нам могу држати лекцију о преживљавању, храбрости и сналажљивости и за које верујемо да ће још дуго живети као знак и пример чисте природне средине.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво