Београдско благо музеј ваздухопловства

Београдско благо је серијал документарних минијатура у продукцији РТС дигитала који представља значајна места и људе, појаве и предмете важне за културу града. Реч је о култури у ширем смислу - све оно што чини идентитет, атмосферу и наслеђе града, што представља културно и природно добро.

Иза сваког од ових места, људи, предмета налази се својеврсна животна сторија, неочекивани историјски догађај, тако да се од почетног импулса прича концентрично шири и постаје оригинално сведочанство о граду.

У времену у коме се прича о култури углавном своди на дефинисање већ познатих проблема и у коме се губи свест о значају личног, несебичног напора, чини се неопходним скретање пажње на заборављене или мање познате изузетне личности и њихова дела, на грађевине, догађаје и појаве уграђене у темеље наше културе.

Управо на њих подсећа Београдско благо, потврђујући чињеницу да актуелни цивилизацијски развој не подразумева почетак од нуле већ надоградњу већ постојећих вредности.

Ова емисија посвећена је благу које се чува у Музеју ваздухопловства.

Тим који је реализовао серијал чине: уредник и аутор Невена Милић, директор фотографије Васко Васовић, монтажер Петар Шумоња, музички уредник Ана Милићевић, графички дизајнер Драган Буловић, 3D анимација и моделовање Јован Павловић и дизајнер звука Небојша Драгићевић.