Одлив мозгова Ана Радовановић

Математичка гимназија, па ЕТФ, затим Колумбија у Њујорку, истраживање у ИБМ-у, до вођења научних пројеката за Гугл... Никуд без песме и одлучности да се прихвати сваки изазов, да се разуме, истражи и разреши и немогуће. Колико је супротно нашем менталитету тражити увек околину где су сви паметни или паметнији, да увек имаш шта и од кога да научиш? Увек стварати и деловати без кочница.

Ко је спреман и како да одговори на Теслин изазов? Да ли су врата за енергетику у информатици? Нова наука је у корпорацијама, нема граница између дисциплина. Како се отрести осећаја припадника малог народа, којима свака политичка одлука моћника мења животе у потпуности? Када ти нобеловац помогне, а ноћ Ист Вилиџа обоји алтернативна уметност... Да ли је Калифорнијски сан од пластике, или тамо постоје полуге којима се помера цео свет? Да ли си икада викнуо „Еурека!"?

Редитељ, аутор: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; асистент камере: Милан Џодић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић
Продукција: Удружење „Шта хоћеш" 2018.
Подршка серији: Министарство културе и информисања и Управа за сарадњу са дијаспором Министарства спољних послова