Разоткривање космоса: Црне рупе, 3-6

На 500 светлосних година од нас, планета попут Земље кружи око звезде која подсећа на наше Сунце. Да ли на површини овог удаљеног света можда, такође, има живота? Једно од најважнијих питања које су људи поставили јесте: Да ли смо сами у свемиру? Замисли које су пре годину дана биле научна фантастика сада су стварност. Да бисмо открили мистерије ових ванземаљских светова, заронићемо у њихове скривене океане, и обелоданити тајне најнеобичнијих места у универзуму.

Црне рупе су најмистериознија појава у космосу. Могу да разоре звезду за свега неколико секунди. Али оне имају још једну страну. То нису ужасна, опасна тела, већ дивни, мистериозни делови универзума. Открићемо како црне рупе настају и како би људи једног дана могли да прођу кроз њих.
Кроз црне рупе светлост не може да се емитује из њих, па их зато тако назвамо. Светлост може да уђе, али не и да изађе. У њих може да доспе огромна количина материје која се угреје, распадне и упадне у ову бескрајно дубоку рупу у самом универзуму. Што више сазнајемо о њима, све више схватамо да оне имају праву сврху у нашем универзуму.

Оне су организатори космоса.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво