Анимирани филм - Писмо за деда Мраза

"Писмо за Деда Мраза" је новогодишња играна ТВ драма за децу, у којој бајковитост новогодишње чаролије мења живот породице о којој је реч: родитељи, иначе обузети послом и обавезама, схватају да су деци потребни родитељи, а не скупи поклони које ће купити зарађеним новцем. Овим филмом се уједно исправља и стара неправда једног непослатог писма Деда Мразу...

Драма се кроз бајковит тон бави догађањима у новогодишњој ноћи. Родитељи, сазнавши да дечје писмо нису послали Деда Мразу, а заправо не знајући шта њихова деца уопште желе, схватају да им је место ту, са децом и да је то битније од било које прославе са пословним партнерима.
Међутим, деца не желе родитеље назад, јер су сазнали од своје баке да Деда Мраз не долази у куће у којима има неког ко у њега не верује, а тата не верује. Читава радња заснована је на покушајима родитеља да се врате у своју кућу и покушајима деце да припреме дочек за Деда Мраза, чврсто верујући да ће испуњење њихових жеља донети највећу срећу у њихов дом.
Драма "Писмо за Деда Мраза" је превасходно намењен деци, али порука коју шаље се односи на родитеље, јер кроз причу о Новој години, која је за већину људи "нада у боље сутра", прича причу, не само о мењању целе породице у нешто боље, већ кроз то промовише заједништво, маштовитост и нематеријалистички поглед на свет - као бољи систем вредности од оног који углавном данас влада.

У драми играју: Игор Ђорђевић (као тата), Горица Поповић (као бака Јоја), Зорана Бећић (као мама) и деца, Петра Ђорђевић (као Нађа) и Андрија Палинић (као Мата).

Уредница и сценаристкиња је Јелена Попадић Сумић, редитељ Бранко Вучић,

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво