Читај ми!

Траговима лудог, младог света

Поводом обележавања пола века емисије "Концерт за луди, млади свет" Телевизије Београд, у пролеће 2017. године снимљен је документарни филм посвећен феномену рокенрола на овим просторима у другој половини шездесетих година двадесетог века.

Концерт за луди, млади свет остао је упамћен по снимцима за које се може рећи да су прототип модерног видео-спота, форме која се у свету усталила тек када Концерт за луди, млади свет више није ни постојао. О утицају емисије на рокенрол културу на овим просторима говоре рок критичари Петар Пеца Поповић, Мома Рајин и Александар Жикић.
Важан сегмент емисије је архива из сачуваних епизода Концерта за луди млади свет.

ТВ фељтон разматра какви су ставови владали према рокенролу у Југославији крајем шездесетих и на који начин је једна телевизијска емисија утицала на промену целокупне слике о рокенролу у југословенском друштву. О томе у емисији говоре историчари проф. др Радина Вучетић и мр Марко Перић.

Тема која је кључна у вези са Концертом за луди млади свет јесте слика времена у којем настаје серија, а нарочито слика промена у старим медијима и развој нових медија. О томе, осим историчара, говоре: Вишња Марјановић, уредница часописа Џубокс, Бане Цветковић, први водитељ емисије, Никола Нешковић, новинар и уредник Радио Београда и Телевизије Београд, сарадник Џубокса и један од водитеља концерта, чланови бендова који су тада свирали - браћа Јелић, Влада Јанковић Џет, Зоран Симјановић, Бојан Хрељац и Слободан Орлић, као и редитељи који говоре о значају пионирског рада на стварању музичког спота.

Директор фотографије је Драган Лапчевић, мотажер Зоран Поповић, асистент режије Мишел Раковић, режију потписује Бојан Воркапић. Уреднице емисије су Лидија Божић, Селина Ловрен Аксентић и Ана Милићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво