Muzzik video 2020 – 16. емисија, најбољи видео

У најпрестижнијој категорији фестивала Adria Muzzik Video Awards 2020 номинoвани су спотови из пет држава. А у свим номинацијама појављују се извођачи из 28 градова.

Ајс Нигрутин и Смоке Мардељано су се заједно са ауторима спота озбиљно потрудили да забаве своју публику у видеу "Пилетина испод сача". Буч Кесиди је обележио протекли период сингловима у којима укршта модеран "индие" звук са "винтаге" рефлексијама стварајући mainstream генерације Z, а кратки музички филм "Тихо" то на најбољи начин визуелзује. Екипа Робија Мегабyта је у видеу "Таке мy Јоб Аwааy" презуела "живот" Дубиози Колектив, остаје нам да се надамо да нас у 2021. неће заменити и аватари у публици. Нестварни пејсаж херцеговачких камењара искористили су аутори и велики тим саучесника стварајући спот "Куда иду сви ти људи" групе Зостер из Мостара. 2019-те је објављен видео сингл "Превише" једног од носиоца бањалучке роцк сцене Коље Пејаковића памтићемо га појављивању Небојше Глоговца "Глоги није волео патетику, али је био човек емоције и опростиће нам ако кажемо да га волимо и да смо уживали онај дан када нас је посетио, ошамутио енергијом и љубављу, и отишао...".

Аутори спота "Нестваран"(Мирна) нам откривају једну "забрањених" локација Жељави, где се налази некадашњи највећи војни аеродром у бившој Југославији. "Позвати Матију Ферлина, једног од наших најуспјешнијих и плесача и кореографа и режисера, како код нас, тако и изван граница наше земље, да нам режира спот био је заправо логичан корак и наставак нашег умјетничког дружења, које је започето његовим улогама у нашим спотовима. Изнимна нам је част што је прихватио позив и на себи својствен начин сликом оживио Дива" - су речи Дамира Урбана.

Минималистичка поставка није била ограничење ауторима спота "Метеори" да нам пренесу енергију и дух македонског састава Функ Схуи. Селекција кратког музичког филма не била иста без уложеног труда комплетног ауторског тима око песме"Мрак" састава Шајзебитерлемон. А Wхо See настављају да нам причају приче о менталитету своје и наше "Ђедовине".

Серијал "Muzzik video 2020" нам представља најзначајније радове регионалних филмских и видео уметника, не пропустите.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи