Читај ми!

Muzzik video 2020 – 10. емисија, хип хоп

Adria Muzzik Video Awards представља фестивал кратког музичког филма, музичко-филмску манифестацију која има за циљ да представи и подстакне развој музичке индустрије, филмске и видео продукције у региону.

Као што се може и предпоставити, у претселекцији Адриа Муззик Видео Аwардс 2020 фестивала су хип хоп, реп и треп изводјачи бројчано доминирали. На жалост, огроман број спотова су дисквалификовали текстови, како због бесмислене и немотивисане количине псовки, тако и због нетолеранције, односа према женама и промоције наркотика. О злоупотреби "аутотјун" ефекта да не говоримо. Након прегледа близу 1.000 видео клипова селекционом жирију се рад исплатио јер је у ужој селекцији имао прилике да ужива у духовитости, иронији, бритким коментарима стварности и наравно квалитеним кратким музичким филмовима.

Ajs Nigucci (Ајс Нигрутин) је у духовитом, ироничном споту "Абу Даби" описао муке селекционог жирија. Aleuandro Buendija (још један алтер его Саше Антића) у споту "Ганг банг 2020" се бави преиспитивањем судбине члана некада врло успешног састава притиснутог околностима у окрутном севту музиче индустрије. Хумор, иронија и прецизно сецирање мука "обичног човика" у модерним временима је су алати Војка В. као и аутора видео сингле "Како то". Да су и ветерани и даље спремни да прате захтеве редитеља спремни показују, удружено Едо Маајка и Дино Шаран у видеу "Отров" који говори о личним преиспитивањима. Иако би се рекло да је Sajsi MC suviše mlada da bi sećala 80-tih, у винтаге 4:3 тв синглу "Југо дете" даје свој коментар "златних" година, као и увек увијен у фину иронију. Аутори спота "И даље" су коначно Sassju вратили у родни град Тузлу, и то у тренутку нове стварности, која са улица брише пролазнике (на жалост не ради се ефектима у пост продукцији). "Dефиниција MC-ja је видео сингл који на најбољи начин описује став и рад Смоке Мардељана. А из Истре нам стиже цроссоwер хип хоп банд Tacoor (као први изводјач овог жанра из ових крајева), са атрактивним видео синглом са првог албума "Руке горе". Cache & Djavo у колаборацији са Крушевац гетом са видео синглом "Брате мој" пробијају бендовима из централне Србије пут ка регионалној сцени. И на крају селекције се налази "Прави реп", видео спот о ретроспективи каријере Coby-ja, који доказује да сваки видео спот живи свој живот, без обзира на опус аутора.

Не пропустите прилику да сагледате регионалну сцену кроз серијал "Muzzik video 2020", и гласате за видео спотове који вам се посебно свиђају на линку amva.muzzik.tv.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво