50 година Хора Колибри

Хор Колибри је 44 године био недељив од свог оснивача и диригента Милице Манојловић, која је живела и расла са малим певачима, схвативши да се тај посао не ради, већ се живи. Сви који су имали дара, привилегију и срећу да певају у хору Колибри, осетили су оно што је Милица увек истицала: за заједничко музицирање најважнија је љубав. Кроз љубав су учили да дишу, говоре, мисле, крећу се слободно... и певају. Њихов репертоар кретао се од забавних, дечјих, преко народних и градских песама, до романтичарског лида, духовне музике и опере.

Наставити рад са Колибријима после Миличиног одласка није био нимало лак задатак. После неколико великих аудиција, одабрани су нови мали певачи са којима је са великом посвећеношћу почела да ради диригент Љиљана Ранђеловић, дугогодишњи певач Хора Радио Београда. И већ после неколико месеци добила је најтежи задатак, да припреми и сними албум посвећен педесетогодишњем јубилеју Колибрија.

О хору Колибри и одрастању уз музику, уз сведочења певача, композитора, музичара, продуцената и пријатеља хора у емисији 50 година хора Колибри.

Продукција РТС Дигитал 

Уредница и ауторка: Ана Милићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар