Са свих меридијана-Пољска

Између руске Калињградске области, Литваније, Белорусије, Украјине, Словачке, Чешке и Немачке, налази се Пољска, земља коју последњих деценија посећује све већи број туриста. А како је домовина Николе Коперникуса (астронома, математичара и лекара) и Фредерика Шопена (једног од најзначајнијих пијаниста и композитора свих времена), изгледала пре више од три деценије, видећете у овој емисији серијала „Са свих меридијана“.

Упознаћемо вас са историјом и природним лепотама земље, њеном престоницом Варшавом и осталим знаменитим градовима-Краковом, Лођом, Вроцлавом, Гдањским и Шћећином.
Једна емисија није довољна да покаже све оно због чега Пољска привлачи туристе из целог света, а ми ћемо само навести да у Вроцлаву постоји најстарији ресторан у Европи, који ради још од давне 1275. године, да је чувени рудник соли „Вјеличка", који се налази у Кракову, најстарији активни рудник на свету, као и да је његов универзитет, основан 1364. године, други најстарији универзитет у Европи, након универзитета у Болоњи (Италија).
Пољска, 9. по величини држава старог континента, имала је бурну прошлост, али све оно што потиче из давнина, није изгубило своју лепоту и сјај, због чега многи градови и данас делују бајковито и остављају утисак да је у њима време стало.
Верујемо да ће Пољска, након ове емисије, сигурно бити на вашој листи жеља, када је реч о неким наредним путовањима.

Аутор Љубиша Богићевић, производња 1980. година 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво