Робна кућа-Нови талас 2. део

Крајем седамдесетих година прошлог века, у СФРЈ се десила једна од највећих културних револуција - настао је "Нови талас".

Уметнички правац који је окупио младе, креативне људе из Љубљане, Ријеке, Загреба, Београда и Новог Сада са једним циљем: да виде колико далеко могу да оду у провокацији устаљеног политичког режима. Кренуо је талас који је обухватио музику, филм, телевизију, примењену уметност, моду, ноћни живот.

У другом делу новоталасне трилогије, фокусираћемо се на београдски део новоталасне приче. Главни јунак те приче је један од најзначајнијих бендова на овим просторима - ВИС Идоли.

Говоримо о студентском протесту 1968, о томе како је Дом УДБЕ постао Студенски културни центар, о Моми Рајину и Небојши Пајкићу као уредницима СКЦ-а, о томе како су настали Идоли, о Шаперу, Дивљану, Крлету, Зденку, о првим београдским графитима, о кафанама које више не постоје, о томе шта је заједничко за Брегу и Идоле, о погрешним обрадама старих шлагера, о Одбрани и Последњим Данима, о младићима који су почетком осамдесетих отишли даље од свих осталих.

О свему томе говоре: Срђан Шапер, Влада Дивљан, Небојша Крстић, Горан Бреговић, Дарко Рундек, Пико Станчић, Срђан Гојковић Гиле, Душан Којић Која, Горанка Матић, Мома Рајин, Пеца Поповић, Пера Јањатовић.

Наратор је Никола Ђуричко.
Редитељ Игор Стоименов.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво