Ексклузивно са Миром Адањом Полак-Постоји ли заштита од мафије, Винћенцо Контичело

Винћенца Контичела упознала сам у време када је свет брујао о човеку који је члана мафије означио у судници и на њега показао прстом. Тражио му је рекет, а он одбио да плати. Тада нисам знала да ћу његову борбу против мафије наставити да пратим.

Винћенцо Контичело данас је заштићени сведок - без полицијске заштите. Њега више не чувају...
Када се одлучио да проговори није ни слутио у којој ће се ситуацији наћи. На основу његовог сведочења - више чланова мафије је ухапшено, а данас после више година у затвору - сви они су на слободи. Од тада Винћенцо Контичело не спава мирно. Карабињери су га на самом почетку чували са машинкама и шетали по крову његове куће. Његова кућа у Палерму тада је била и под видео-надзором.

Данас је Винћенцо на непознатој адреси у Риму, у стану свог пријатеља, и не може да иде у свој родни град. Више нема полицијску заштиту, и то сада када му је најпотребнија.

У свом бурном животу није се ничега плашио. Умирао је - како каже - бар два пута. Али сада се осећа као покретна мета. Контичело више није командант свог живота. Он зна да мафија не опрашта и да узвраћа ударац.

У сусрету са италијанским сенатором Пјетром Грасом, који је био и национални тужилац за борбу против мафије и познаје случај Винћенца Контичела, сазнајемо и његово лично искуство које казује да је борба против мафије дуготрајна, напорна и тешка.
Исповест Винћенца Контичела ретка је и поучна.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се