Моја дедовина-10.емисија

У селу Венчане код Аранђеловца глумац Микица Петронијевић ће покушати са тимом Моје дедовине да од бабине и дедине куће направи дневни боравак за децу са аутизмом.

Корона и "локдаун" (ограничено кретање током пандемије) су Микицу натерали да размишља о томе како да помогне свом сину, али и осталим породицама које имају исти проблем - како деци са аутизмом обезбедити лепшу и сигурнију средину у било којој сличној ситуацији.

Први корак је било оснивање удружења "Свици у мраку" и то на адреси дедовине - село Венчане. Онда је уследило рашчишћавање домаћинства које је ухватио парлог, а онда су радови застали и упркос помоћи многих добрих људи дуго се "стајало у месту". Дневнни боравак за аутистичну децу чинио се као далека будућност у једном тренутку.

На адресу серијала "Моја дедовина" стигла је пријава у којој су нам људи добре намере указали на овај проблем и жељу овог српског глумца да направи дневни боравак за децу са аутизмом у овом делу Шумадије.

За 4 дана ће уз буџет од 6 просечних плата (колико серијал доноси домаћину) Микица Петронијевић ће са својим комшијама и пријатељима пробати да "преломи" ствар, да све окрене у корист хумане идеје и са радовима стигне до тачке са које "нема назад".

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара