Нови почетак-12.емисија

У дванаестој епизоди националног хуманитарног пројекта и ТВ серијала "Нови почетак", упознаћемо брачни пар Мијовић и њихова два сина, који нови живот започињу у селу на територији општине Сомбор.

Тијана је рођена и одрасла у Суботици а Страхиња је доскора живео у Новом Саду, где су се њих двоје и упознали, на свадби Тијанине сестре. Била је то љубав на први поглед и Страхиња је, како каже "засењен Тијанином лепотом", одмах одлучио да је она жена са којом жели да проведе цео живот. Нажалост, непосредно пре тога будућа млада је сазнала да болује од малигног карцинома јетре. Иако су прогнозе биле веома лоше, она се излечила комбинујући савремену медицину и традиционално лечење биљем. Иако лекари нису подржавали Тијанину жељу да роди дете, била је одлучна да се оствари као мајка. Родила је здравог сина, ком су дали име Максим.

Убрзо, поново је остала у другом стању али друго дете је рођено са развојним сметњама. Породица се и даље бори за његово оздрављење а лекари су између осталог, родитељима препоручили и да се преселе у здравију средину, ван града...

Како би својој деци омогућили радосније детињство и одрастање у здравијој средини, Тијана и Страхиња су одлучили да се пријаве за пројекат "Нови почетак", односно на Конкурс Владе Србије и Министарства за бригу о селу, за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом. Од три куће које су пронашли стручњаци за некретнине - сарадници емисије, пар је одлучио да у селу Чонопља у општини Сомбор буде њихов нови дом.

Екипа емисије "Нови почетак" помогла је Мијовићима у преуређењу куће, постављањем нове столарије. А да би им нови живот на селу био још квалитетнији, екипа емисије им је, уз савете стручњака, обезбедила и све услове да започну органску производњу чери парадајза под пластеником. И то, наравно - није све.

Водитељка емисије Марија Вељковић припремила је и овој породици још много изненађења, за што веселији и лепши нови почетак!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво