Пут у будућност, у потрази за разлогом слике 2Ц-Споменици

Друга сезона серије „Пут у будућност" поставља мноштво питања у име уметности - која више није само слика или скулптура, она излази из задатих медија, шири се у реч, објекат, филм, тело.

У трагању за одговорима, крећемо се, као и прошлог пута замишљеном подземном железницом, излазимо из ње на најнеобичнијим местима, срећемо уметнике, пролазнике, експерте и љубитеље који нам помажу да разумемо необични нови свет уметности друге половине прошлог века.

Велики прасак емиграција, пада Зида, нестанка слике, турбуленција и Истока и Запада, згуснуте атмосфере Београда, Југославије и Европе које ће донети нове ратове. Побуњени уметник постаје избегли уметник, визуелно се помера ка церебралном, а целокупна уметност постаје, више него икад, немирна, критична и побуњена.

Путујемо од Београда до Јасеновца, Козаре, Берлина, плажа Њујорка, од руске модерне избегличке литературе до Лајбаха, од СКЦ-а до Горки театра, разговарамо са Брацом Димитријевићем, Рашом Тодосијевићем, Марином Абрамовић, ДеСтилом Марковићем и многих познатим историчарарима уметности, путницима, пријатељима и моделима. Отићи ћемо до Токија, вратићемо се у клуб Академија, у Београду.

Аутор Борис Миљковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво