Траг у простору- Мала школа хедонизма

Храна и пиће су две ствари неопходне за човеков опстанак. Живимо да бисмо јели или једемо да бисмо живели, дилема је само хедонистима вишег ранга, али нема човека који не воли да ужива у благодетима живота.

Будући да смо некако по природи кафански људи, у пријатној атмосфери неког ресторана, савршено се сналазимо у одабиру јела, али у тренутку када треба да се одлучимо за неко вино, схватамо да ту баш и нисмо на свом терену.

Зурећи у винску карту сетићемо се чувене реченице кардинала Ришеље, да онај ко не пије вино уз оброк, лишава се великог задовољства, а онај ко пије погрешно вино, лишава задовољства и себе и остале.

У помоћ, у бољим ресторанима, ће нам прискочити сомелиеи, но да бисмо научили како да се сналазимо у том "лавиринту" морамо знати бар неке основне принципе. Зато смо се обратили најбољем сомелиеу у Србији, али и прехрамбеном технологу, а прва стечена знања проверили у "Винском двору" у Хајдукову.

Ауторка и уредница: Милица Барјактаревић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом