Читај ми!

ТВ лица као сав нормалан свет-Др. Биомедицине Горан Јовановић

Доктор биомедицинских наука Горан Јовановић је три пута одлазио у иностранство и трећи пут се враћа у Београд. После 23 године проведене на Рокфелер институту у Њујорку, у Женеви и на Империјал колеџу у Лондону, у децембру прошле године је наставио рад у Институту за молекуларну генетику и генетичко инжењерство.

Дан са др Јовановићем је почео на тестирању на присуство антитела на sars cov 2 вирус, па је прва тема била пандемија која је показала колико су наука и научници важни, али и то како је изгледало прележати вирус у Лондону у првом таласу, каква су искуства живота у иностранству, како је у Њујорку поправио један инструмент и зачудјеним колегама објаснио да се за такве кварове код нас не чека мајстор "како је деведесетих једва пренео ДНК преко границе и како је у раду увек спајао искуства стечена у Србији и свету.

У шетњи кроз Београд говорио је о Врачару и пријатељима који су му недостајали, о друштву из 14. Београдске гимназије, о Радивоју Лоли Ђукићу уз кога је била привилегија одрастати, а у разговору са његовом мајком Јеленом чула се и она друга страна емотивне приче родитеља који прате децу у иностранство и праве се да су храбри, о мерењу времена до њиховог повратка, о тугама које не могу да се поделе због километара који их деле и о животу Горанове деце који ће се одвијати у различитим земљама.

Ауторка Тања Петернек Алексић

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара