Читај ми!

Око магазин-22.7.2020. Дуа Липа- дуална историја Велике Албаније

Дуа Липа, млада певачица рођена у Лондону тренутно је једна од највећих музичких звезда у свету.

Певачица која је идол тинејџера широм света албанског је порекла и не либи се да на својим друштвеним мрежама искаже подршку народу којем припадају њени родитељи. Последњи случај десио се пре неколико дана када се на Инстаграму побунила против мапе на којој је Косово приказано као део Србије да би следећег дана на истом профилу објавила и мапу Велике Албаније. Исту ону која се вијорила са дрона на стадиону Партизана када је прекинута утакмица Србије и Албаније. Њен инстаграм профил прати скоро 50 милиона људи. Говоримо о утицају Дуе Липе и реакцијама.

Више од 140 тимова широм света покушава да направи вакцину против корона вируса. Међутим само четири вакцине се налазе у последњој фази клиничких испитивања. Једну од њих развио је тим научника на Оксфорду. Да ли је брза вакцина безбедна, како делује на организам, ко би све могао да је прими и када за РТС је говорио оксфордски вирусолог Роб Ламкин Вилијамс.

Говорићемо и о последњој сезони серије о злогласном мексичком нарко босу Хоакину Гузману званом Ел Чапо. Овај најпознатији нарко бос после Пабла Ескобара изручен је Америци 2017. и осуђен на доживотну робију и додатних 30 година затвора. Ухапшен је јер је направио бизарну грешку, тако што је желео да се о њему направи филм и дао интервју Шону Пену. Подсећамо на причу о чудном сплету околности које су довели до хапшења Ел Чапа.

Уредник: Горислав Папић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво