Читај ми!

Око магазин-8.5.2019. Папа Фрања први пут јавно о Степинцу и Патријарху Иринеју

Како смо у авиону на релацији Скопље - Ватикан добили вест коју су чекали и српска и хрватска црква.

Канонизација Степинца одложена је на неодређено време а први човек Ватикана и први међу католицима са великим уважавањем говорио је о патријарху српском. "Молио сам, промишљао, тражио савет и онда сам схватио да би требало затражити помоћ Иринеја. Иринеј је велики патријарх. И Иринеј ми је помогао. Основали смо заједно историјску комисију. Радили смо заједно. Јер, и Иринеја и мене занима једино истина", рекао је Папа Фрања на питање хрватског новинара Силвија Томашевића о могућности да се Алојзије Степинац прогласи светим. Тако смо, помало и неочекивано из авиона на релацији Скопље - Ватикан добили вест коју су чекали и српска и хрватска црква.

Прво су били дечаци а онда су постали Идоли. А једино је он, Влада Дивљан остао вечити дечак. Написао је и отпевао највећи број песама једне од најзначајнијих новоталасних група у Југославији.

Данас би му био 61. рођендан. И зато је 8.маја премијера "Небеске теме", документарног филма Младена Матичевића о Влади Дивљану. О најомиљенијем Идолу говори и наша прича.

У Око магазину погледајте и сећања наших некадашњих кошаркашких репрезентативаца на тренера Лазара Лечића, човека који је створио македонску кошарку.

Уредник емисије: Горислав Папић