Читај ми!

Остави све и читај-Дарко Танасковић, 2. део

Дарко Танасковић, професор филологије и водећи оријенталиста, књижевни преводилац и интелектуалац широких видика, дипломата СРЈ и амбасадор Србије при Унеску, гост је у овом издању емисије „Остави све и читај“.

Говорећи о значају читања и књигама које су га одредиле, Дарко Танасковић каже: Не знам да ли бих без њих уопште постојао као мислеће биће. И додаје: Књига прати човека толико дуго да је то заиста један паралелни свет без чега овај наш свет у суштини није комплетан.

У наставку емисије Дарко Танасковић промишља и говори о аутономији мишљења у задатим стварносним оквирима, о култури изражавања аутентичног, самосвојног мишљења, култури дијалога и култури слушања, о интелектуалцима и њиховој одговорности у времену осредњости, и о односу наше друштвене заједнице према културном наслеђу. Такође, гост емисије говори и о улози универзитета у савременом свету, о реформама у нашем високошколском образовању, о наставничком кадру на нашем универзитету, и о све присутнијем проблему одласка високообразованих младих људи из земље.

Уредница и ауторка емисије је Горица Зарић Јовановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво