Читај ми!

Квадратура круга-пас Бари и пиринчана поља

Бари је пас који је прошао обуку за спасавање људи из рушевина након земљотреса, а обучен је и за спасиоца на води. У тој улози се већ доказао на језеру у Овчарско-кабларској клисури. Бари је научио и много више од тога.

Бари, угасиће нам се ватра, иди донеси дрва! Бари за двадесет секунди стиже и одлаже дрво крај казана у коме се пече ракија. Бари, ожеднео сам крај овог казана, иди и донеси ми једно пиво, Зајечарско, издаје нову команду његов власник Миладин Митровић. Бари се послушно враћа са флашом пива у устима, а потом по налогу свог газде, за сниматеља доноси кока-колу, а за тонца фанту. У том тренутку зазвони мобилни телефон на столу и Барију газда наређује да однесе телефон газдарици која је у ресторану. Бари извршава и ту команду и потом се враћа до свог газде који га награђује за труд гранулама.

Друга прича у новом издању Квадратуре круга говори о једном од најтежих послова у пољопривреди, а то је узгој пиринча. Од сетве до жетве, а то је период од шест месеци произвођачи пиринча проведу више од месец дана у води до колена.

Екипа Квадратуре круга провела је два дана са македонским оризарима у Кочанима да би забележили кроз шта све прође зрно пиринча пре него што стигне на наше трпезе.

Уредник емисије: Бранко Станковић