Читај ми!

Знање имање – 15.12.2019.

Покрет слоу фуд - спора храна настао је пре 30 година као одговор на проблеме које чини фаст фуд - брза храна.

Данас у 150 држава, више од 1500 локалних заједница брине о малим произвођачима, чувају традиционалне укусе и биодиверзитет. Важно је и да се повезују са потрошачима који осећају потребу да успоре живот, да лагано уживају за трпезом.

Како се одговорна пољопривреда развија на северу Бачке у овом издању Знања имања говоре: Оскар Маурер из Хајдукова, пионир у свету органских вина - да је могуће да помиримо и екологију и економију и у винограду и у подруму. Драган Ковач - после живота и рада у Шведској - зашто је важно да волимо своју земљу и зовемо госте из целог света, да уживамо заједно. Атила Визи из Будимпеште, каква је искуства донео са острва Пага где је развијен слоу фуд покрет и како се спаја традиционално и модерно. Јелисавета Бешењи Ержика из Бачког Моноштора зове у „Мали бодрог", мале предузетнике да разумеју пут од њиве до трпезе.

Уредница и водитељка: Јасмина Никитовић Стојичић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво