Траг- Тунис, једна прича

Тунис је најсевернија земља Африке, богата историјом и културом. Последњих деценија, Тунис се у великој мери окренуо туризму, па је ова земља постала готово најпопуларнија туристичка дестинација.

Тунис привлачи туристе богатом културом, добро опремљеним хотелима, лепим плажама. Али, ту су и излети у Сахару, и ексклузиве попут играња голфа.

Најатрактивнија туристичка понуда је Картагина - музеј на отвореном. Свима знана латинска изрека "Картагину треба разароти" или позната филмска прича "Картагина у пламену" завршавају се магловитом представом о настанку, успону и нестанку древног града чији су највиши домети и трајање судбински повезани са именом великог војсковође Ханибала Барке. Данашња девиза туристичких посленика могла би, једнставно, да гласи - Картагину треба видети! Она је данас стециште археолога и тируста који покушавају да на њеним остацима препознају и осете неко друго време и можда сазнају још који податак о историји не само Туниса већ и читаве северне Африке.

Тунишанима је данас и безбедност гостију веома важна, па су мере обезбеђења хотелских комплекса подигнуте на највиши ниво. У организацији Амбасаде Туниса у Београду и Министарства туризма и заната Туниса, група новинара београдских медија, међу којима је био и аутор емисије Новица Савић, боравила је у Тунису када је и настала ова емисија.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво