Живот и стандарди-Живот у Клини

Екипа РТС-а обишла је 2016. године повратничка села у тој Општини Клина. Остаци срушених српских кућа на сваком кораку и понеки повратник у малим обновљеним кућама, увек на опрезу, показују какви су услови живота у местима где живе Срби.

Они малобројни који су се вратили мукотрпно опстају. Иако је по списковима 1700 регистрованих повратника у Клини тренутно живи свега 200 српских породица, од тога у самој варошици педесетак Срба и само шесторо деце. Због непрестаних напада и крађа многи су поново отишли са својих имања која повремено обилазе.
У самој Клини породица Пешић са четворо деце. Обрађују имање и труде се да сачувају имовину. Ту је и породица Винке Радосављевић начелнице Пећког округа, чији синови наставу похађају у северном делу К. Митровице. После много напора успела је са породицом да се врати у свој завичај. Од ње сазнајемо како Срби опстају у небезбедном окружењу. У Видању, Беркову, Дрснику, Долцу и другим селима најупорнији повратници неуморно раде на обнови запуштених имања.
На који начин задржати становништво у Покрајини и шта повратници очекују од представника државних институција чућемо у емисији Живот и стандарди - Срби у Метохији.

Ауторка емисије Светлана Вукмировић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво