Право на сутра-Млади беседе

Идеја да се одржи свеобухватно такмичење у беседништву на Приштинском универзитету са седиштем у Косовској Митровици, била је одличан потез. Мимо очекивања ово такмичење је привукло огромну пажњу младих, студената и средњошколаца.

Била је то прилика да се опробају у вештини говора и јавном наступу, али и да, како кажу, исправе грешке у изражавању, да овладају техникама ваљаног ораторства и да науче много тога. Са младима су радили и едукатори из Београда. Бирали су различите теме, али и оне које се тичу њиховог несигурног животног окружења.

За младе из Косовске Каменице, Истока, Косовске Митровице, Горе и Драгаша и других средина ово је била прилика да науче нешто ново, да се опробају или оснаже своје говрничке вештине, али и за добро дружење. На Факултету техничких наука ово је једно у низу дешавања, каже декан факултета Небојша Арсић и истиче да факултет поседује савремену опрему и да су услови за студирање добри. Покренули су и студентску телевизију на "Јутјуб" каналу.
Факултет има одличну сарадњу са иностраним универзитетима, па студенти често посећују најпознатије светске и европске факултете. Сви који студирају на Приштинском универзитету у Косовској Митровици су на републичком буџету и имају обезбеђен смештај и храну.

Аутор и уредник емисије: Светлана Вукмировић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво