Наши сусрети- Поглед кроз кључаоницу, Дворске тајне

Шта се све дешавало иза прозора и зидова многобројних раскошних, старих београдских здања? Ко су били њихови станари и ко је све у њима боравио? Какав су живот ти њихови станари водили? Какви су били приватно, које су им биле љубави и које слабости и мане?

Емисија "Поглед кроз кључаоницу", Програма за дијаспору РТС-а, представља нам неке од најлепших старих грађевина, задужбина које су њихови познати власници, градитељи, трговци и друге важне личности из наше прошлости оставили своме народу.
Емисија нам говори не само о историји настанка тих здања, него нам пре свега открива многе тајне, љубавне и друге афере, које су пратиле њихове власнике и станаре.
Први део емисије, са поднасловом "Дворске тајне", доноси нам мање познате приче везане за животе владара који су живели и управљали Србијом и Југославијом са Дворског комплекса на Дедињу.
Кроз разговор са истраживачем историје настанка старих београдских грађевина, новинаром "Политике", Ненадом Новаком Стефановићем, сазнаћемо неке мање познате знимљивости из живота дедињских владара - кнеза Павла Карађорђевића, Јосипа Броза Тита и, последњег владара са тог дворског комплекса, Слободна Милошевића.

Аутор и уредник емисије је Мирослав Карлица

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво