Право на сутра-Спортски подвиг Митровчанке

Наталија Савић Чупка (16) из Косовске Митровице светски је и европски шампион у кик-боксу. Актуелна светска шампионка у јуниорској конкуренцији свакодневно тренира у свом матичном клубу "028" у Косовској Митровици. Упорност, подршка породице и интензивни тренинзи са тренером Марком Божовићем младу Чупку довели су на светски и европски трон.

Бројне медаље из каратеа и кик-бокса красе њен дом. Светска и европска шампионка Наталија Савић је и одличан ученик другог разреда Гимназије у Косовској Митровици.

Од 1999. године Срби не користе спортску халу и стадионе који су остали у јужном делу Косовске Митровице. Зато је после 20 година у северном делу града изграђена нова спортска хала.
Вест да је недавно изграђена нова спортска хала обрадовала је све спортисте, али и грађане Косовске Митровице. Интересовање за спорт никада није престајало и поред несигурности и проблема који су пратили њихов живот на Косову и Метохији.
У емисији говоре светски и европски шампион Наталија Савић, тренер Марко Божовић, Горан Ковач, председник Спортског Савеза Косова и Метохије, спортски новинар ТВ Мост Синиша Стојановић Стојке, професор физичког васпитања Шериф Кривошић, тренер карате клуба "Звечан" Љубиша Красић, Александар Спирић, председник Привременог органа општине Косовска Митровица и други.

Ауторка емисије: Светлана Вукмировић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво