Око магазин-17.1.2020. Путин и Медведев, крај велике рокаде

Руски председник више од шаха воли џудо и хокеј а шта значи овај најновији шаховски потез? Кога је ставио у шах, а кога је матирао? Велика рокада представља потез у шаху у којем се краљ помери два поља према даљем топу, а топ пређе са друге стране краља. У Руској политици два пута је обављена велика рокада међутим да ли је после померања Медведева из Владе у Савет безбедности остао само један краљ у руској политици. Владимир Путин истина више од шаха воли џудо и хокеј а шта значи овај најновији шаховски потез? Кога је ставио у шах, а кога је матирао?

Најновији предлог резолуције која се нашла пред америчким конгресом наводи да је убијени ирански генерал планирао терористичке нападе широм света, између осталог и у Босни и Херцеговини. Касему Солејманију, међутим Босна и Херцеговина није била непозната - штавише 90-тих, у најгоре време у Босни и најбоље време за односе Сарајева и Техерана генерал Солејмани је био ангажован у централној Босни. Баш у делу који је био у надлежности садашњег бошњачког члана БХ председништва Шефика Џаферовића. О тајним везама Босне и Ирана, Солејманија и Џаферовића говори прича Око магазина.

У Око магазину погледајте причу о животу у раштрканим селима на Пештеру али и сећање на новосадског сликара Павла Симића.

Уредник емисије: Горислав Папић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво