Право на сутра- Ранилуг тако близу

Тек нешто више од деценије је протекло од када је у Косовском Поморављу формирана јединица локалне самоуправе са седиштем у Ранилугу.

На подручју ове општине има око шест и по хиљада становника и већински је српска заједница. Иако је од централне Србије удаљена тек двадесетак километара и око пола сата од Врања, људи из овога краја деле судбину осталих земљака са подручја Космета.

Целим крајем однедавно доминира Ваљи ранч, својеврсна туристичка атракција која луксузом и импозантношћу сасвим одудара од окружења.
Власник је Албанац који деценијама ради у иностранству, а наши домаћини, из локалне самоуправе Ранилуг, истичу да је за њихову средину овај комплекс јако важан извор пореских прихода, јер се делом налази на подручју те општине.
И то је све од луксуза што се на подручју ранилушке општине може видети. Ако се изузме савремено здање саме локалне самоуправе, где рекоше, воде има тек сваки десети дан. И остале бриге их не мимоилазе.
О томе како се данас живи у Ранилугу и шта се предузима да се млади људи задрже у завичају, да ли их напушта ентузијазам - у емисији "Право на сутра".

Уредница и ауторка емисије: Татјана Манојловић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво